Dagje geluk zoeken

Geluk. Heb je het al een tijdje niet gevoeld? Ga dan met mij en 4 anderen een dagje op zoek naar geluk. 

Deze dag gaan we samen op zoek naar de dingen die er bij jou en de anderen voor zorgen dat je op het moment niet goed geluk kan ervaren. Oftewel geen geluk kan voelen. Bij de 1 zal die ‘zoektocht’ wat minder ingewikkeld zijn of lijken dan bij de ander. Dat is nu eenmaal zo, we zijn allemaal anders. De bedoeling van de dag is dat we elkaar door middel van het doen van opdrachten, maar vooral het delen van ervaringen en kennis, helpen met zoeken. Met elkaars kwaliteiten komen we enorm ver. Daarbij ben ik ervan overtuigd dat het helpen je ook een geluksgevoel kan opleveren. Herken je jezelf in de volgende vragen?

• Vraag je je weleens af wanneer en of je dat geluksgevoel weer eens gaat voelen? 

• Zorgt het gebrek aan het geluksgevoel er bij jou voor dat je aan dingen gaat twijfelen, dingen betreft jezelf of dingen om je heen? 

• En vraag je je, omdat je al een tijd geen geluksmomentjes gehad hebt, af of je wel gelukkig bent met hoe je leven er op dit moment uitziet? 
 
Aan het einde van de dag zal je wat meer inzicht hebben gekregen in wat jouw geluksgevoel in de weg staat. Inzicht is goed, daar begint het mee. Maar hoe dan verder? Ook daar houden we ons die dag mee bezig. Welke kleine dingen kan je vanuit dit verkregen inzicht gaan doen of mee oefenen om ook na deze dag geluk met regelmaat te voelen. 

Het is mijn bedoeling van deze dag om iedereen met een tevreden en voldaan gevoel naar huis te laten gaan. Met daarbij een aantal handvatten die er voor kunnen zorgen dat je thuis verder kan met het zoeken naar geluksgevoel. 

We gaan er die dag in ieder geval voor zoveel mogelijk geluksmomentjes te verzamelen!

Hoe ziet de dag eruit?

Ik heb een plan…

Een plan waarin staat hoe de dag zou kunnen verlopen. Zou kunnen verlopen ja…… Wat ik vooral belangrijk vind is dat jullie op de dag zelf aangeven wat je fijn of prettig vindt. Dat kan zomaar zijn dat het heel anders gaat verlopen dan hoe in mijn plan staat beschreven. Het is mijn bedoeling om jullie snel op je gemak te laten voelen. Vanuit een ontspannen gevoel ben je beter in staat naar jezelf te kijken en te ontwikkelen.

De locatie waar we de dag gaan doorbrengen is dan ook een plek die zeker bij zal dragen aan de ontspannenheid. Het is op de Veluwe, Ermelo, dichtbij Speuld. Vanuit het huisje kunnen we zo de heidevelden op en de bossen in voor een wandeling.

Dag 1

9.30 uur – aankomst en even settelen met koffie en thee 
10.00 uur – 11.30 uur kennismaking  met behulp van opdracht 
11.45 uur – 13.00 uur opdracht; hoe tevreden ben je met jezelf en de dingen in je directe      omgeving 
13.00 uur – 14.15 uur lunch 
14.45 uur – 16.30 uur wandelen met opdracht; acceptatie. 
16.45 uur – 18.00 uur vrij af 
18.00 uur – 20.00 uur koken met een opdracht.
20.00 uur – ………vrij af. Tijd voor nog meer ontspannenheid en gezelligheid, met elkaar of   even fijn iets voor jezelf. 

Tip voor degene die van warmte houden; er is een Finse sauna en een infra roodcabine aanwezig in het huisje.

Dag 2

Ontbijt vanaf 8.00 uur. 
Na het ontbijt een korte evaluatie; hoe hebben we het gehad met elkaar en wat heeft het ons opgeleverd?   
10.00 uur einde ‘Dagje geluk zoeken’.

Tip voor als je een vroege vogel bent en als je de dag met een klein geluksmomentje wilt beginnen; de zonsopkomst kan erg mooi zijn boven de heidevelden!  

Wat heb je nodig?

Een gezond verlangen naar wat meer geluksmomentjes. 
Motivatie, je hebt er zin in om te kijken naar hoe jij (en de anderen) bepaalde dingen doen en ervaart het als een uitdaging om te kijken naar hoe je dingen anders zou kunnen doen. 
Een luisterend oor, want we zijn met zijn vijven en hoe fijn en effectief is het als je je verhaal kan delen en er wordt oprecht goed naar geluisterd. 
Natuurlijk een beetje lef, moed om je enigszins kwetsbaar op te durven stellen. 
Schoenen die lekker zitten en waar je geen last van hebt voor als we een stuk gaan wandelen. Dit geldt tevens ook voor kleding. 
Een koffertje of tas met daarin alles wat voor jou nodig is om ergens een fijn en ontspannen nachtje te blijven slapen. 
Voor als je van de sauna gebruik wilt maken; neem van thuis een badlaken mee. Verder zijn handdoeken en beddengoed in het huisje aanwezig. 

Dagje geluk zoeken: 249 euro, incl. lunch, overnachting en ontbijt